Συνέδρια
Εκδηλώσεις
Εκθέσεις
Εταιρικές εκδηλώσεις
Γάμοι
Συναυλίες
Θέατρο
Κινηματογράφος
Καλωσορίσατε στο Ρόγιαλ
Καλωσορίσατε στο Ρογιαλ, έναν εξαίσιο εναλλακτικό χώρο ακριβώς πάνω στα ενετικά τείχη που περικυκλώνουν την παλιά πόλη της Λευκωσίας. Αυτό το ιστορικό πετρόκτιστο κτίριο αποτελεί ένα από τα πρώτα κινηματοθέατρα της εποχής του περί τα τέλη της δεκαετίας του 1940. Δυστυχώς οι μόνες αναφορές και ιστορικές πληροφορίες που έχουν βρεθεί για το Ρογιαλ είναι από τους λίγους εναπομείναντες γείτονες. Από τα λεγόμενα τους στις δόξες του το Ρογιαλ είχε φιλοξενήσει σπουδαίους τραγουδοποιούς και ηθοποιούς όπως η Σοφία Βέμπο και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. 

Δυστυχώς όμως γύρω στο 1982 μετά από διάφορες αλλαγές στην ιδιοκτησία του καθώς και εναλλασσόμενες πολιτικές εξελίξεις, το θέατρο έπαψε να διασκεδάζει τους Λευκωσιάτες και μετατράπηκε μεταξύ άλλων σε εργοστάσιο παραγωγής παντελονιών τζιν, μέχρι που τελικά ερειπώθηκε όπως ήταν η τύχη και πολλών άλλων ιστορικών κτιρίων στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας.

Η Ledra Properties Ltd αγόρασε το Ρόγιαλ το 2007 και έχει μετατρέψει το ερειπωμένο κτίριο σε έναν εναλλακτικό χώρο δεξιώσεων, το έχει αναβαθμίσει με επιπλέον αισθητικά χαρακτηριστικά αλλά έχει κρατήσει τα αρχικά στοιχεία του σκελετού του κτιρίου άθικτα. Η αυθεντική μεταλλική στέγη, το ξύλινο δάπεδο της σκηνής, το μπαλκόνι του θεάτρου και οι πετρόχτιστοι τοίχοι έχουν διατηρηθεί και αναπλαστεί για να τονίσουν την παλιά μεγαλειότητα του Ρογιαλ.

Το Ρόγιαλ στοχεύει να συνδυάσει τη λάμψη και την ατμόσφαιρα του παρελθόντος του με το σύγχρονο βιομηχανικό αναβαθμισμένο ύφος του για μία πληθώρα εκδηλώσεων από θέατρα, προβολές ταινιών και μουσικά κονσέρτα, πολιτικές ομιλίες, εκθέσεις τέχνης, συνέδρια και μικρά σεμινάρια μέχρι δεξιώσεις γάμου, βαφτίσεις και ιδιωτικά πάρτι. 

Προσφέροντας έναν εναλλακτικό χώρο εντελώς ασυνήθιστο, το Ρογιαλ βρίσκεται σε μία δική του βαθμίδα. Χωρίς προηγούμενο στο είδος του, αποτελεί κόσμημα στην καρδιά του κέντρου της Λευκωσίας. Το Ρογιαλ μπορεί να δώσει στους καλεσμένους σας την εμπειρία μίας πόλης που ξεχειλίζει ιστορία από κάθε πέτρα που απαρτίζει τα ενετικά τείχη τα οποία περικυκλώνουν αιώνες παράδοσης και κουλτούρας.
Τι συμβαίνει στο Ρόγιαλ
Έναρξη της Ιστοσελίδας μας
Αυγούστου 14, 2012

Τοποθεσία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Πρόσφατες Φωτογραφίες
Επικοινωνία
Ξάνθης Ξενιέρου 29,
Παλιά Λευκωσία,
1015 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22-375984
Φαξ: +357 22-377181
e-Mail: info@theroyal.com.cy
The Press House
Copyrights © The Royal (Cyprus) | All rights reserved
Developed by Dot.Cy | Powered by DotCMS